top of page
Buscar
  • Foto del escritorRetorica Escoles

RETORICA2021: temes i procediment

El concurs ja s'ha iniciat a tots els centres participants. Esteu en la fase de preparació i ja podeu anar iniciant la fase de competició.


Us relaciono una possible seqüència:


1. FORMACIÓ D'EQUIPS: Es configuren els equips, amb 1 orador/a i 1-2 assessors.


2. PREPARACIÓ GENERAL DE TEMES


Els temes de l'edició d'enguany seran:


TEMA A. El confinament del curs passat a causa de la COVID19 ens va obligar va fer una escola diferent. En circumstàncies excepcionals, quina seria la millor manera d’aprendre: des de casa i connectats per internet (POSICIÓ A); o bé, a l’escola, a la classe amb totes les mesures de prevenció possibles (POSICIÓ B)? TEMA B. Som molt joves i tenim molta vida per endavant. En el moment de triar el futur de cadascú, què hem de tenir primer en compte: els propis somnis i les decisions personals (POSICIÓ A); o bé, el què volen els teus pares i les determinacions familiars. (POSICIÓ B)?

TEMA C. Cada vegada més hi ha més estudiants de robòtica, de construcció i programació de robots. Considereu que els robots, i fer-los servir, seran indispensables per al futur (POSICIÓ A); o bé, hi ha altres aprenentatges i altres eines més necessaris.

Pot fer-se un treball general dels temes, fonts d'informació, possibles arguments (mireu el material), ...


3. ESTABLIR EL SISTEMA DE COMPETICIÓ


Cadascun de vosaltres adopta el sistema que vulgueu. Es tracta que tots els alumnes participin i que al final tinguem un darrer debat entre els dos millors equips de la classe.


Suggereixo dos sistemes:


a) Lligueta (parcial). Es sortegen els encreuaments entre els equips, el tema (A, B o C), i la posició que té cada equip (1 o 2). A cada debat l'equip suma punts. Al final els dos equips amb més punts fan la final.

b) Eliminatòries

Es sortegen els equips, el tema (A, B, C) i el posicionament (+ o -). l'equip guanyador del debat segueix endavant.

Sigui quin sigui la manera, pot establir-se un sistema per compartir els discurs, els arguments, entre els grups, per ajudar-se. D'aquesta manera els debats, a mesura que avança el concurs, s'enriqueixen.


Quan tingueu (no hi ha pressa) el debat final de la classe, podeu avisar-se i us puc donar un cop de mà en la gravació.


Aquesta la posaríem al canal (https://www.youtube.com/channel/UCNnGzZTxos_4PwqMgokOc_w) i tots podrem veure'ns i valorar-nos.


---RECORDATORI D'ENLLAÇOS---

  • Web del concurs: https://retòrica escoles.wixsite.com/7concursderetorica

  • Vídeo youtube: https://youtu.be/0njnVP1V1ws

  • Canal youtube per als debats en temps de pandèmia: https://www.youtube.com/channel/UCNnGzZTxos_4PwqMgokOc_w

  • Vídeos de suport

  • Recursos fotocopiables

  • Recull de Fotos

  • TWITTER: https://twitter.com/ConcursR

  • INSTAGRAM: https://www.instagram.com/concurs_de_retorica/

1 visualización0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

RETORICA2021: primer debat al canal

Hola, retòriques i retòrics! Els de 6è A de la Farga han estat els primers. Ja tenim el primer debat finalista. El teniu a: https://youtu.be/2zgBhQhNg9A Tots els alumnes participants poden visualitzar

RETORICA2021: fase de competició i gravacions

Hola retòrics i retòriques! Estem entrant a la fase de competició del nostre concurs. Cada centre decideix si fa una final interna de centre, o bé, solament fa final de cada grup-classe (o bombolla) J

bottom of page